Drumdocent Gijs Kasius

Gijs Kasius startte in 1983 thuis een drumschool op de zolder van zijn woning in Houten. Om op twee drumsets tegelijk te kunnen spelen liet hij een geluiddichte studio bouwen. Door gezinsuitbreiding verhuisde hij in 1989 zijn school naar Werkhoven. Ineens kreeg hij veel meer ruimte ter beschikking namelijk 150m2.

De volgende logische stap was om een tweede docent aan te trekken. Dit resulteerde in een samenwerking met de legendarische Fred van Vloten. In 1994 ontwikkelde Fred in samenwerking met Gijs een drumworkout lespakket.

Deze bestond toentertijd uit 2 video’s, 1 lesboek en 3 cassettebanden onder de naam: The Rhythm Factory Drumworkout. De video’s en cassettes waren de eerste Nederlandstalige drum instructiebanden!

Deze lesmethodiek kreeg bekendheid in heel de Benelux. Dit leidde tot het testen van drums en drumaccessoires voor het maandblad Meet Music, een samenwerking met Ludwig Drums en de innovatie op gebied van drums en drumonderdelen.

In 2002 werd het team versterkt door Peter Doppen die zowel door Gijs als Fred is opgeleid. Daarnaast zet Peter de lijn voort van innovaties die Fred initieerde.

Peter is binnen de school actief geweest als drumdocent en drum tuning specialist tot eind augustus 2023. Vanaf begin september 2023 is Rik van Wouw docent drums bij Ludwig Rhythm Factory.

Eind 2003 voegde Armand van Middendorp zich bij het Ludwig Rhythm Factory team. Ook Armand is opgeleid door Fred en is jammer genoeg binnen de school niet meer actief als docent. Fred van Vloten is helaas begin 2008 op 56 jarige leeftijd overleden.

Ons instituut behoort nog steeds tot de top van drumscholen in de Benelux. De docenten hebben dan ook een ruime ervaring met verschillende (muziek)stijlen, lesmethodieken, podiumsituaties en de ontwikkelingen binnen de muziekindustrie, wat resulteert in een praktijkgerichte benadering in de lessen.

Ludwig Rhythm Factory is inmiddels gegroeid in haar capaciteit naar een totale oppervlakte van 225 m2. Bestaande uit 3 lesstudio’s, een oefen/recording studio, een fotostudio en een drumstore met kantoor.