Gitaardocent Jim Hodgson

Ik ben Jim, ik maak al zo lang als ik mij herinner muziek, maar het begon pas vanuit mijzelf toen ik op het middelbare muziekles kreeg.

Ik werd meteen geobsedeerd met muziek theorie en las alles op het internet wat ik kon vinden; welk instrument ik speelde maakte mij niet zo veel uit, als ik de noten er maar uit kreeg.

Daarom begon ik met piano, omdat daar alle toetsen mooi op een rijtje staan. Na eventjes bas te hebben gespeeld ben ik overgestapt op gitaar, omdat daar veel meer expressie in zit. Dat is nu al meer dan tien jaar mijn hoofdinstrument gebleven.

Ondertussen speel ik al een tijd in een band, waar ik de taak heb de andere leden hun partijen te geven en uit te leggen hoe ze die spelen.

Daarnaast geef ik al zo'n tien jaar bijles in middelbare schoolvakken waaruit ik ervaring heb in hoe je dingen aan verschillende mensen uitlegt. Dus leek de logische volgende stap om die twee dingen te combineren en gitaarles te gaan geven.

Naar mijn mening is alles in muziek uiteindelijk essentieel; techniek, gehoor, ritme, melodie, harmonie, noten schrijven, theorie, maar is het niet zo dat alles vanaf het begin met tegenzin er in gestampt moet worden.

Omdat al deze aspecten van muziek met elkaar te maken hebben kan ik bij elke leerling uitzoeken naar welk deel zij het meest getrokken worden en ze daar het meest in geven, terwijl in de achtergrond de andere aspecten er ook in sluipen.

Immers, als je een melodie leert, leer je uiteindelijk ook hoe de noten samen klinken met de achtergrond, en zo leer je harmonie.

En als je het even snel genoteerd wilt hebben, omdat je het anders vergeet leer je noten schrijven en daarmee lezen.

Zo blijft de les leuk en dat is wat mij betreft het belangrijkste.

Voor een gratis proefles, of meer informatie, mail jimhodgson@live.nl.